Drop-in till skelett och lungröntgen 

Vi har drop-in för skelett- och lungröntgen. Det innebär att du inte behöver boka tid för dessa undersökningar.  När din läkare har skickat remissen till oss är du välkommen till oss under vår drop-in tid. Undersökningen tar bara ett par minuter, men du kan behöva reservera lite längre tid för hela besöket. Övriga undersökningar (magnetkameraundersökningar) tidbokas. 

Remiss behövs

Remiss behövs för samtliga undersökningar. Den får du till exempel av din husläkare eller av annan läkare.

Tidbokning behövs för vissa undersökningar

Har du en remiss för magnetkameraundersökning? Så snart vi har mottagit din remiss skickar vi en kallelse. 

Svar på undersökningen

Svaret på undersökningen får du av din läkare (den läkare som har skrivit remissen).

Återbud

Anmäl återbud senast 24 timmar före bokad tid.

Information till dig som remittent

Vi tar i första hand emot remisser från behörig legitimerad vårdpersonal med fullt kostnadsansvar. Elektroniska remisser och svar kan med fördel användas. Kontakta support@evidia.se för att få hjälp med att komma igång med e-remisser.

I den mån kapacitet finns utförs även konventionell röntgen och magnetkameraundersökningar på remisser som går under avtal Region Skåne. Remiss avseende MR skickas till Evidia Malmö Entré Röntgen som bokar till den enhet som har kortast väntetid. Vi tar också emot drop in till skelett- och lungröntgen vilket betyder att du kan hänvisa dessa undersökningar till både Evidia Malmö Entré Röntgen och till Evidia Hyllie Röntgen.