Drop-in

Vi har drop-in för skelett- och lungröntgen. Det innebär att du inte behöver boka tid för dessa undersökningar. När din läkare har skickat remissen till oss är du välkommen till oss under vår drop-in tid. Undersökningen tar bara ett par minuter, men du kan behöva reservera lite längre tid för hela besöket. Du kan även välja att kontakta oss för att boka en tid för undersökningen. 

Remiss behövs

Remiss behövs för samtliga undersökningar. Remiss får du till exempel av din husläkare eller av annan läkare.

Tidbokning behövs för vissa undersökningar

Har du en remiss för ultraljud? Så snart vi har mottagit din remiss skickar vi en kallelse. Om du är ansluten till KIVRA så får du din kallelse där, annars kommer den med post.
För närvarande utför vi inte ultraljudsundersökningar på Evidia Jakobsberg utan dessa bokas in på våra enheter i Vällingby och Järva. Remisser kan precis som tidigare skickas till Evidia Jakobsberg.

Svar på undersökningen

Svaret på undersökningen får du av din läkare, (den läkare som har skrivit remissen).

Vad kostar det?
Vi arbetar på uppdrag av Region Stockholm, så sedvanliga patientavgifter och frikort gäller. Läs mer om regionens patientavgifter.

Återbud

Anmäl återbud senast 24 timmar före bokad tid, i annat fall debiteras du enligt riktlinjerna för patientavgifter vid uteblivet besök utan giltigt skäl.

Du som bor utanför Stockholm är också välkommen till oss men förutsättningarna är olika inom regionerna. Ibland kan vi behöva en betalningsförbindelse från din hemmaregion. Har du en remiss för röntgenundersökning och vill komma till oss, ta kontakt med din region för information om vad som gäller för just där eller kontakta oss så hjälper vi dig.

Välkommen!