Drop-in

Vi har drop-in för skelett- och lungröntgen. Det innebär att du inte behöver boka tid för de undersökningarna. När din läkare har skickat remissen till oss är du välkommen till oss under vår drop-in tid. Undersökningen tar bara ett par minuter, men du kan behöva reservera lite längre tid för hela besöket. Du kan även välja att kontakta oss för att boka en tid för undersökningen. 

Öppettider

Vi har generösa öppettider och kan erbjuda snabba tider för magnetkameraundersökning även under kvällstid.

Remiss behövs

Remiss behövs för samtliga undersökningar. Remiss får du till exempel av din husläkare eller av annan läkare. Vi håller en hög servicenivå med korta väntetider och ger snabba svar.

Tidbokning behövs för vissa undersökningar

Har du en remiss för datortomografi, magnetkameraundersökningen eller ultraljud? Så snart vi har mottagit din remiss skickar vi en kallelse. Om du är ansluten till KIVRA så får du din kallelse där, annars kommer den med post. Vi kan vanligtvis erbjuda tid för datortomografi och magnetkameraundersökning inom 1-2 veckor. 

Svar på undersökningen

Svaret på undersökningen får du av din läkare (den läkare som har skrivit remissen).

Vad kostar det?

Vi arbetar på uppdrag av Region Stockholm, så sedvanliga patientavgifter och frikort gäller. Läs mer om regionens patientavgifter.

Återbud

Anmäl återbud senast 24 timmar före bokad tid, i annat fall debiteras du enligt riktlinjerna för patientavgifter vid uteblivet besök utan giltigt skäl.

Du som bor utanför Stockholm är också välkommen till oss men förutsättningarna är olika i de olika regionerna. Ibland kan vi behöva en betalningsförbindelse från din hemmaregion. Har du en remiss för röntgenundersökning och vill komma till oss, ta kontakt med din region för information om vad som gäller för just din region eller kontakta oss så hjälper vi dig.

 

Parkering/Hitta hit

Tyvärr kan det vara ont om parkeringsplatser utanför så kommer du med egen bil var gärna ute i god tid.

Minibussar går från Rinkeby Centrum (vid biblioteket, till höger om tunnelbanans utgång) fram till entrén vid Rinkebysvängen 70, se turlista på SL.

Välkommen!