Drop-in

Vi har drop-in för skelett- och lungröntgen. Det innebär att du inte behöver boka tid för dessa undersökningar.  När din läkare har skickat remissen till oss är du välkommen till oss under vår drop-in tid. Undersökningen tar bara ett par minuter, men du kan behöva reservera längre tid för hela besöket. Övriga undersökningar (datortomografi, ultraljud och magnetkameraundersökning) tidbokas. Se öppettider för drop in  till höger på sidan.  Det är många patienter som vill komma till oss för drop-in röntgen och det kan förekomma över 2 timmars väntetid vilket innebär att vi ibland behöver stänga för drop-in tidigare.

Remiss behövs

Remiss behövs för samtliga undersökningar. Den får du till exempel av din husläkare eller av annan läkare.

Tidbokning behövs för vissa undersökningar

Har du en remiss för datortomografi, magnetkamera eller ultraljud? Så snart vi har mottagit din remiss skickar vi en kallelse. 

Svar på undersökningen

Svaret på undersökningen får du av din läkare, (den läkare som har skrivit remissen).

Vad kostar det?

Vi arbetar på uppdrag av Region Skåne, så sedvanliga patientavgifter och frikort gäller. Läs mer om regionens patientavgifter

Återbud

Anmäl återbud senast 24 timmar före bokad tid, i annat fall debiteras du enligt riktlinjerna för patientavgifter vid uteblivet besök.

Välkommen!

Magnetkameraundersökningar i Lund

Fr o m 1/1-2023 utför Evidia magnetkameraundersökningar i Lund på Perituskliniken.
Adress: Perituskliniken, Scheelevägen 8, 223 63 Lund
Tel: 040-619 69 50

Information till dig som remittent

Remittering till Evida Malmö Entré

Till Evidia Malmö Entré Röntgen skickas remisser som går under avtal Region Skåne. Om ni har möjlighet att skicka elektroniska remisser till sjukhusen i region Skåne idag så kan ni även skicka elektroniska remisser till Evidia Malmö Entré (via SOM). Om ni inte kan skicka elektroniskt skickas pappersremiss till:
Evidia Malmö Entré Röntgen
Fredsgatan 12
212 12  Malmö