Så kommer du till oss

För att komma till oss behövs remiss från behörig legitimerad vårdpersonal  (t ex läkare, fysioterapeut och naprapat) med fullt kostnadsansvar. Vi tar även emot patienter via försäkringsbolag samt privatbetalande.

Hög tillgänglighet

Med korta väntetider och snabba undersökningssvar vill vi hålla en hög servicenivå. Vårt mål är att erbjuda tid för undersökning inom 1 vecka. Till skelett-och lungröntgen har vi drop-in. 

Drop-in

Vi har drop-in för skelett- och lungröntgen. Det innebär att du inte behöver boka tid för de undersökningarna. När din läkare har skickat remissen till oss är du välkommen till vår röntgenavdelning under vår drop-in tid. Undersökningen tar bara ett par minuter men du kan behöva reservera lite längre tid för hela besöket. Remiss behövs för samtliga undersökningar.  

Tidbokning behövs för vissa undersökningar

Har din läkare skickat en remiss till oss för magnetkameraundersökning? Så snart vi har mottagit din remiss skickar vi en kallelse. Om du är ansluten till KIVRA så får du din kallelse där, annars kommer den med post. Obs! Evidia har 2 enheter i Mölndal -  se på din kallelse på vilken enhet ditt besök är bokat.

Remiss behövs

Remiss behövs för samtliga undersökningar. Remiss får du av din läkare.

Svar på undersökningen

Svaret på undersökningen får du av din läkare (den läkare som har skrivit remissen).

Hitta till oss

Då vi befinner oss i helt nya lokaler på GoCo Clinic kan det underlätta att tillfälligt söka på adressen Gemenskapens Gata 5A (eller GPS-koordinatorer 57.6400686, 12.0246367). P-hus finns på Förändringens gata 10.
Obs! Evidia har 2 enheter i Mölndal, se din kallelse på vilken enhet/adress ditt besök är bokat. Denna enhet ligger i det nya området jämte Astra Zeneca som kallas GoCo Health Innovation City. Närmaste busshållplats är "GoCo" samt "Gamla tingshuset". Parkeringsmöjlighet finns i GoCo House Parking. 

Återbud

Om du inte har möjlighet att komma på din bokade tid meddela oss så fort som möjligt, senast 24 timmar före bokad tid, så får vi möjlighet att erbjuda någon annan den bokade tiden.

Om magnetkameran

Vår magnetkamera har en öppning på 70 cm. Den vidare tunneldiametern ökar komforten för patienten vid undersökningen och kan minska obehagskänslan för personer som upplever obehag av att vistas i trånga utrymmen.

 

Till dig som remittent

Vi öppnar vår nya enhet den 12 juni och tar emot remisser fr om 5 juni. Möjlighet till akuta undersökningar kommer att finnas efter telefonkontakt. Önskas akutsvar tillbaka med patient, var vänlig ange det på remissen.

Särskilda undersökningar

Här på Evidia Mölndal vid GoCo kommer vi även att utföra HKA-mätningar och röntgen av scoliosrygg.

Elektroniska remisser och svar

Evidia önskar att elektroniska remisser och svar används av alla våra remittenter. Vi erbjuder möjlighet till elektronisk uppkoppling mot flera journalsystem via integrerad lösning, t ex J4/Asynja, Journal III, WebDoc eller via Labportalen.

Se bilder och läsa svar via XERO

För våra remittenter kan vi erbjuda en tjänst för att se bilder och läsa svar på undersökningar som har utförts vid Evidia. Vi tillhandahåller kostnadsfritt den webbapplikation som krävs.

För anslutning till elektroniska remisser och svar eller om du önskar åtkomst till XERO - kontakta oss på support@evidia.se

Har du frågor, kontakta mig gärna

Har du frågor om Evidia Mölndal vid GoCo, kontakta oss gärna. För prislista och frågor kontakta Christina Dahl, enhetschef på tel 076-567 15 16 eller via mail christina.dahl@evidia.se

Varmt välkommen med din remiss till oss!