– Jag är mycket glad över att Helen Häggström tackade ja till uppdraget att ansvara för att växa och utveckla vår radiologi och mammografiverksamhet. Helen har en unik kompetens inom området. Hon har en omfattande ledarerfarenhet och stor förmåga att utveckla och leda team, som hon dessutom kombinerar med en gedigen sjukvårdsbakgrund som sjuksköterska, säger Magnus Frank, vd Evidia.

Helen Häggström är utbildad sjuksköterska och har även en Masterexamen i Business Administration.  Hon kommer senast från ett uppdrag som VD för en medicinteknisk startup. Helen har lång erfarenhet i olika ledarpositioner för radiologi och mammografi både från Unilabs och dessförinnan Avesina.

– Det som lockade mig med uppdraget och Evidia som bolag är framför allt entreprenörsandan i ett renodlat radiologiföretag. Det är en smidig organisation med en väldigt fin kultur, där det går att driva förändring och bygga vidare på affären. Jag vet att Evidia arbetar med och investerar i kvalitet och medarbetarskap på ett fokuserat sätt, vilket är viktiga faktorer för mig, berättar Helen Häggström.

Evidia driver idag mammografin inom Region Uppsala och privat mammografi i Stockholm. Förhoppningen är att på sikt kunna avlasta fler regioner. Inom öppenvårdsradiologi finns Evidia på 12 platser i Stockholm varav 10 omfattas av avtalet med Region Stockholm. 

Mitt mål är att vår mammografi och radiologi ska hålla toppkvalitet och leverera bästa kvalitet för varje skattekrona, erbjuda hög tillgänglighet och vara en arbetsplats där medarbetarna utvecklas och trivs. Här ser jag att vi har en unik position i och med att vi kombinerar styrkan i vår internationella verksamhet med en lagom stor organisation med korta beslutsvägar här i Sverige, säger Helen Häggström.

Helen Häggström tillträder sin tjänst som Evidias Sverigechef för mammografi och chef för radiologi i Stockholm den 15 februari och kommer att ingå i bolagets svenska ledningsgrupp.

2024-02-15