Programledare för podden är Hampus Eklöf, medicinsk chef och Sara Leffler Morge, presschef på Evidia.
– Vår ambition är att skapa intressanta samtal om ämnen som är relevanta för alla som arbetar inom vården, men framför allt för alla med ett intresse för diagnostik. Vi lyfter intressanta studier, forskningsframsteg, nya arbetssätt, utmaningar och möjligheter inom vården i Sverige och världen, berättar Hampus Eklöf.

I det första avsnittet diskuterar vi CT-hjärta ur ett remittentperspektiv, tillsammans med Elisabeth Moor, kardiolog på HLA-mottagningen vid Sophiahemmet och Pontus Almér Boström, allmänspecialist och verksamhetschef Boo Vårdcentral. Vi diskuterar också den HTA-analys som Region Stockholm precis har gjort när det gäller CT-hjärta.

I vårt andra avsnitt pratar vi med Elinor Nemlander, nationell samordnare för tidig cancerupptäckt och vårdutvecklingsledare vid Liljeholmens vårdcentral om metodval för att upptäcka cancer i tid.

– Podden tar upp ämnen som vi tror intresserar alla inom den medicinska professionen. Vi fördjupar oss i olika aspekter av diagnostik. Och även om podden inte handlar om Evidia så är så klart vår förhoppning är att fler ska bli intresserade av diagnostik och även få upp ögonen för Evidia som arbetsgivare, säger Johan Rystedt, HR-chef på Evidia.

Genomlyst finns där poddar finns, prenumerera gärna så att du inte missar något. Har du tips på ämnen eller input så får du gärna mejla redaktionen på genomlyst@evidia.se

Länkar till avsnitten
Avsnitt 1

Avsnítt 2